Download onze Diepgaand cybersecurity onderzoek bij Taxameter

Handig om te checken waar de risico’s liggen.

Overzicht

Bent u voorbereid?

Cybersecuritybeeld Nederland 2020

Zoals u wellicht weet heeft het NCTV (Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) een nieuwe versie (2020) van het Cybersecuritybeeld Nederland uitgebracht. Dit is naar onze mening een verplicht nummer voor organisaties om kennis van te nemen en om te proberen de vertaalslag te maken naar het dreigingsbeeld voor de eigen organisatie. Het document is te downloaden vanaf https://www.nctv.nl/onderwerpen/cybersecuritybeeld-nederland/documenten/publicaties/2020/06/29/cybersecuritybeeld-nederland-2020

Conclusies dreigingsbeeld

Belangrijk conclusies uit dit dreigingsbeeld zijn:

  • Digitale risico’s zijn onverminderd groot en niet fundamenteel veranderd
  • Digitale risico’s staan niet los van andere bedrijfsrisico’s
  • Vergroten weerbaarheid is belangrijkste instrument, maar nog lang niet overal op orde

Het vergroten van de weerbaarheid start met het in kaart brengen hoe het met de huidige weerbaarheid is gesteld. In het dreigingsbeeld zijn drie dreigingsscenario’s beschreven die organisaties kunnen projecteren op hun eigen organisatie. Dit levert al een eerste indruk op hoe men ervoor staat.

Aanbevelingen

Het is echter aan te bevelen om de weerbaarheid uitgebreider te onderzoeken en het aantal scenario’s uit te breiden en deze te vertalen naar concrete aanvalscenario’s voor uw organisatie. Inmiddels heb ik met SBL Cybersecurity veel van dergelijke assessments uitgevoerd, o.a. bij Vodafone, Nemag, Strukton en ISALA Klinieken. De aanpak van een dergelijk onderzoek staat beschreven op de website: https://sblcybersecurity.nl/cybersecurity-assessment/

Maak vandaag nog een start met het weerbaar maken van uw organisatie tegen cyberdreigingen en neem contact met ons op via https://sblcybersecurity.nl/contact/

Deel deze insight:

Facebook
LinkedIn
Twitter
Print
Email

Voordeel SBL

Wat zijn de voordelen van SBL Cyber Security

Advies op maat

Cybersecurity is maatwerk. Niet iedere organisatie is hetzelfde en loopt dezelfde risico’s. SBL stemt advies, aanpak en oplossingen af op uw behoefte.

Toegang tot ervaren experts

Niet iedereen weet alles. Door de ervaring van SBL kunnen we wel alles overzien. Via SBL heeft u toegang tot ervaren experts die u kunnen helpen.

Maak Cybersecurity inzichtelijk

SBL zorgt voor expertise en hulpmiddelen om uw ICT omgeving en uw beveiligingsstatus in kaart te brengen. Het vertrekpunt voor een gedegen verbeterplan.

Effectief samenwerken

SBL werkt graag voor u wanneer dat nodig is. Wij zijn op de locatie of wij werken met de hedendaagse hulpmiddelen veilig online. Beter voor het milieu en bovendien efficiënte tijdsbesteding.

Hulp nodig bij cyber security?

Alleen nog geen idee waar te beginnen

Vragen?

of

Plan hier uw afspraak​. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!