Wees alert bij online werken!

Overzicht

Wees alert bij online werken!

Juist in deze onzekere tijden is veiligheid een groot goed. In slechts een paar dagen is ons leven radicaal veranderd. In plaats van s’ochtends gewoontegetrouw naar het werk te gaan, is nu de online wereld het ‘nieuwe normaal’ geworden. We besteden veel meer tijd online om te werken, maar ook om te winkelen, het nieuws te volgen en te Netflixen. Online samenwerken en informatie met elkaar delen, is nu gemeengoed.

We zien echter ook in toenemende mate dat cybercriminelen gebruik maken van de mogelijkheden van deze nieuwe realiteit. In het nieuws en social media wordt er veel gewaarschuwd over cyberdreigingen die gebruik maken van berichtgeving over het coronavirus om slachtoffers te verleiden om wachtwoorden te delen, maar ook creditcardnummers en identiteitsgegevens. Daarnaast zijn er concrete aanvallen om mensen via valse voorwendselen veel geld te ontfutselen. Het is natuurlijk misselijkmakend om over de rug van mensen dergelijke activiteiten te praktiseren. Echter we leven helaas in een wereld waarbij er altijd mensen snel geld willen verdienen door criminele activiteiten.

Enkele voorbeelden zijn: illegale websites die spullen verkopen waar nu schaarste in heerst, zoals mondkapjes, handreinigers etc. of oplichting via e-mails waarvan het lijkt alsof deze verstuurd zijn door legitieme medische specialisten of komen vanaf de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In de mails kan gevraagd worden om donaties of om uw gegevens achter te laten. Maar het komt ook voor dat er malware op uw PC of mobiele telefoon wordt uitgevoerd na het openen van een bijlage.

We moet nu allemaal extra alert zijn en ons aanpassen aan deze nieuwe (tijdelijke) werkelijkheid. Kortom klik niet op ieder bericht, maar probeer op de hoogte te blijven via legitieme en officiële nieuwsbronnen.

Zorg er daarnaast voor dat uw apparaten (PC, laptop, tablet en mobiele telefoon) beschermd worden tegen phishing, fraude en malware door beveiligingsoplossingen gericht op deze apparaten en de e-mail.

Neem bij vragen over uw veiligheid bij online werken (bewustzijn, techniek) gerust contact op via www.sblcybersecurity.nl

Deel deze insight:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print
Share on email
Email

Voordeel SBL

Wat zijn de voordelen van SBL Cyber Security

Advies op maat

Cybersecurity is maatwerk. Niet iedere organisatie is hetzelfde en loopt dezelfde risico’s. SBL stemt advies, aanpak en oplossingen af op uw behoefte.

Toegang tot ervaren experts

Niet iedereen weet alles. Door de ervaring van SBL kunnen we wel alles overzien. Via SBL heeft u toegang tot ervaren experts die u kunnen helpen.

Maak Cybersecurity inzichtelijk

SBL zorgt voor expertise en hulpmiddelen om uw ICT omgeving en uw beveiligingsstatus in kaart te brengen. Het vertrekpunt voor een gedegen verbeterplan.

Effectief samenwerken

SBL werkt graag voor u wanneer dat nodig is. Wij zijn op de locatie of wij werken met de hedendaagse hulpmiddelen veilig online. Beter voor het milieu en bovendien efficiënte tijdsbesteding.

Hulp nodig bij cyber security?

Alleen nog geen idee waar te beginnen

Vragen?

of

Plan hier uw afspraak​. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!