DIGITAAL INZICHT VERKRIJGEN

Cybersecurity assessment

Organisaties zijn door verregaande digitalisering van hun bedrijfsprocessen in toenemende mate kwetsbaar voor Cybercrime. Bij veel directies staat Cybersecurity in de top 10 van bedrijfsrisico’s en is het dus belangrijk om hier de nodige maatregelen voor te treffen. Veelgenoemde risico’s zijn ransomware, maar ook hele gerichte aanvallen om intellectueel eigendom of gevoelige persoonsgegevens buit te maken. Tot slot wordt ook CEO fraude veelvuldig genoemd.

Vrijblijvend advies over onze cybersecurity?

Digitaal inzicht verkrijgen

Cybersecurity assessment

Organisaties zijn door verregaande digitalisering van hun bedrijfsprocessen in toenemende mate kwetsbaar voor Cybercrime. Bij veel directies staat Cybersecurity in de top 10 van bedrijfsrisico’s en is het dus belangrijk om hier de nodige maatregelen voor te treffen. Veelgenoemde risico’s zijn ransomware, maar ook hele gerichte aanvallen om intellectueel eigendom of gevoelige persoonsgegevens buit te maken. Tot slot wordt ook CEO fraude veelvuldig genoemd.

Vrijblijvend advies over Cybersecurity

Wij komen graag in contact voor advies

 • Wij informeren u over uw mogelijke risico's
 • Vrijblijvend advies over Cybersecurity
 • Samen kijken naar haalbare oplossingen
 • Expertise vanuit een divers team van security professionals
 • Wij staan ervoor om al uw security zorgen te ontnemen

Organisaties zijn vaker kwetsbaar voor cybercrime

De vraag die wij heel vaak krijgen: “hoe krijg ik nu inzichtelijk hoe kwetsbaar wij zijn voor cybercrime aanvallen en wat is nu de beste aanpak om de weerbaarheid van onze organisatie tegen cybersecurity risico’s te verhogen”.

De SBL Cyber Security assessments leveren u bruikbare en concrete aanbevelingen waarmee u direct aan de slag kunt om uw security te verbeteren. Wij bieden u een breed pallet aan van interne en externe assessments om de security van uw IT infrastructuur, applicaties, operatie en cloud omgeving te testen, waaronder:

 • Workshop dreiging- en kwetsbaarheidsanalyse: Eén of meerdaagse workshops waarmee wij u op basis van de door u aangeleverde informatie over uw IT omgeving confronteren met concrete aanvalsscenario’s zoals deze door cybercriminelen worden uitgevoerd. We evalueren dan de mogelijke impact van deze scenario’s, maar tevens analyseren we de bestaande maatregelen die u heeft getroffen en adviseren we over mogelijk ontbrekende maatregelen.
 • Vulnerability assessments en penetratie testen: afhankelijk van de afgesproken scope onderzoeken we hiermee de kwetsbaarheden in uw IT omgeving en WEB applicaties, zowel van binnenuit als van buitenaf.
 • Office 365 security assessments: Veel organisaties gebruiken Office 365 als primaire KA omgeving en slaan hun gegevens op in de Cloud. Afhankelijk van de aangeschafte licentie biedt Microsoft veel security functionaliteit aan binnen de Office 365/ Azure omgeving. Wij kijken of u deze heeft toegepast en beoordelen hoe u deze heeft ingericht. Vervolgens krijgt u concrete bruikbare aanbevelingen ter verbetering van de beveiliging van uw omgeving.
 • Breach and compromise assessments: Het primaire doel van de compromise assessment is om te achterhalen of er sporen van een succesvolle digitale inbraak zijn te achterhalen en of er mogelijk nog daders aanwezig zijn. Wij doen dit door een vastgestelde periode uw netwerk te monitoren op afwijkende verkeerstromen en deze nader te analyseren. Afhankelijk van de scope kunnen we hier het systeemgedrag en werkplekgedrag in meenemen om mogelijke gecompromitteerde systemen beter te duiden.
 • Nulmeting Security Awareness: Veel cyberaanvallen starten met het verleiden van de gebruikers van uw organisatie om op een link te klikken in een phishing mail of om een besmette bijlage te openen. Samen met onze partner beveiligmij.nl bieden wij u de mogelijkheid om de weerbaarheid van uw gebruikers te toetsten in een nulmeting. In de rapportage krijgt u weer bruikbare en concrete aanbevelingen waarmee u verder kunt.

Download onze Quick Scan NIST Cybersecurity Checklist

Handig om te checken waar de risico’s liggen.

Waarom kiezen voor SBL Cybersecurity:

 • Wij beschikken over brede kennis en ervaring met zowel het uitvoeren van penetratietesten als met het opzetten van een effectieve verdediging tegen cyberaanvallen
 • Wij voelen ons betrokken en dat uit zich dat wij vanaf dag één ons als partner opstellen en ook uw zorgen bespreekbaar maken en advies geven, ook wanneer dit buiten de scope van de opdracht valt
 • Wij ontzorgen u door ook de leiding te nemen richting uw mogelijk IT-partner en om verbeteringen door te voeren
 • Wij onderscheiden ons door onze no-nonsense en praktische aanpak. Geen uitgebreide adviesrapporten maar korte direct bruikbare concrete aanbevelingen op basis van geconstateerde risico’s.

Waarom SBL

Advies op maat

Cybersecurity is maatwerk. Niet iedere organisatie is hetzelfde en loopt dezelfde risico’s. SBL stemt advies, aanpak en oplossingen af op uw behoefte

Toegang tot ervaren experts

Niet iedereen weet alles. Door de ervaring van SBL kunnen we wel alles overzien. Via SBL heeft u toegang tot ervaren experts die u kunnen helpen.

Maak Cybersecurity inzichtelijk

SBL zorgt voor expertise en hulpmiddelen om uw ICT omgeving en uw beveiligingsstatus in kaart te brengen. Het vertrekpunt voor een gedegen verbeterplan

Hulp nodig bij cyber security?

Alleen nog geen idee waar te beginnen

Vragen?

of

Plan hier uw afspraak​. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!